KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

02.08.2022

Vijf tips voor een altijd opgeruimd huis!

Regelmatig krijg ik de vraag: Hoe houd jij je huis toch zo schoon en opgeruimd naast jullie drukke banen en met 2 kinderen? En dat terwijl ik zelf nog van alles zie liggen op plekken waar het niet hoort. Inmiddels weet ik dat mijn standaard qua opgeruimd iets anders ligt dan bij de gemiddelde mens. En om jullie een beetje op weg te helpen deel ik vandaag mijn gouden tips.

Elke dag opruimen.
Bij ons thuis wordt zo veel mogelijk direct of dezelfde dag opgeruimd. Dat begint bij het opstaan. En eindigt als we naar bed gaan. Alles wat direct na gebruik weer opgeruimd kan worden, wordt ook direct weggezet. Etenswaren terug in de (koel)kast. Vuile bordjes en bekers in de vaatwasser. Is er een klusje wat vandaag niet af komt? Dan worden de spullen even uit het zicht gezet voor de volgende dag. En ieder gezinslid helpt mee.

Opgeruimd keukenblad.png
Verzamelen – uitzoeken – opruimen.
Soms kom je dan toch nog een kastdeurtje tegen wat niet helemaal dicht kan of kinderkamer waar  het even niet zo goed gelukt is om op te ruimen. Dan is het tijd om even alles uit de kast te verzamelen. Om het even uit te zoeken: Wat is er nog nodig? Wat hoort hier helemaal niet? En wat kan weg? Om vervolgens het kastje op te ruimen met spullen die er een plek horen te hebben.

Kinderspeelgoed opruimen KLC Design.png
Ontspullen.
We verzamelen een hoop spullen in ons leven. Spullen die we nodig hebben. Spullen die we krijgen. Spullen die we (mis)kopen. Één keer per jaar loop ik daarom alle kamers en kasten in huis na: Zijn er spullen die ik niet gebruikt heb? Die ik niet meer nodig heb? Die kapot zijn? Dan gaan ze weg! Soms kan ik er nog iemand anders blij mee maken. Of kan het naar de kringloopwinkel. En wat kapot is moet weg.

Klaar voor de kringloop winkel.png
Voldoende opbergruimte.
Om goed op te kunnen ruimen, is het ook belangrijk voldoende opbergruimte te hebben. Zorg wel voor opbergruimte op een logische plek. Als je gereedschap op zolder bewaard in plaats van in de garage waar je altijd klust, dan zal het minder snel opgeruimd worden. En als je te veel opbergruimte hebt, bestaat de kans dat je te veel spullen gaat bewaren of verzamelen die je niet nodig hebt.

Minimalistisch design.png
Vaste plek.
Geef alle spullen ook een vaste plek. Ik krijg jeuk van al die Lean tapes op werkplekken die aangeven waar een pen of schaar of plakband machine horen te liggen. Maar duidelijk maken waar zaken horen te staan of liggen is wel belangrijk. Hebben kinderen bijvoorbeeld veel rugzakken, zet dan een krat neer waar ze de rugzak gemakkelijk, en leuk ;-), in kunnen gooien. Of heb jullie veel gewone en sportschoenen? Zet dan de gewone schoenen in een schoenen rek. En hang bijvoorbeeld de sportschoenen in een aparte goed geventileerde kast.

Schoenenrek en sportschoenen rek aan deur.png
Je hebt hierboven mijn gouden tips kunnen lezen voor een altijd opgeruimd huis. Heb je hulp nodig bij het creëren van voldoende bergruimte? Of zoek je een handige oplossing om spullen op een vaste plek te kunnen leggen? Neem dan hier contact met mijn op! Ik help je graag verder.

Admin - 05:34 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: