KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

19.07.2022

En waarop baseer jij nu eigenlijk zelf je interieur keuzes?

Deze vraag kreeg in laatst van iemand op een verjaardag. En waar ik deze vraag eigenlijk irrelevant vind, omdat het bij mijn interieurontwerpen juist gaat om wat de klant wenst en past. Zal ik deze vraag vandaag toch beantwoorden in deze blog. Want het gesprek dat volgende was namelijk heel interessant.

Naast dat ik heel goed kijk wat de klant wenst en past. Adviseer ik de klant ook op basis van de keuzes die ik zelf voor mijn eigen interieur maak. En dat is juist wat de klant wil. Daarvoor zijn ze naar mij toegekomen. Om mijn kennis en mijn visie voor het inrichten van hun huis.
 
Prijs-kwaliteit en duurzaamheid.pngKwaliteit en duurzaamheid

Dus waar baseer ik mijn interieur keuzes op? Allereerst vind ik producten van goede kwaliteit erg belangrijk. Zeker zaken die direct vastzitten aan het huis moeten goed en degelijk zijn. Ze moeten tenslotte jaren mee kunnen. En dit geldt ook voor meubels die ik koop. Voor mij geld less is more. Voor iedereen moet plek zijn. En het hoeft niet volgebouwd te worden.

Met goede kwaliteit heb ik het niet direct over merken. Wel over de prijs-kwaliteitverhouding. Ik zie tegenwoordig grote merken die prijzen kunnen vragen wat ze willen. En waarbij de kwaliteit sterk achter blijft ten opzichte van wat ze eerder leverden. En dat vind ik jammer. Dan zoek ik verder voor mijzelf en voor mijn klant.

Als ik kies voor een kwalitatief goed product wat lang meegaat, dan is dat ook een vorm van duurzaamheid.

duurzaamheid in het interieur.png
Natuurlijke materialen

Ik ben gek op natuurlijke materialen. Hout, steen, stof, of leer. Allemaal materialen die ik graag combineer thuis of verwerk in mijn interieurontwerpen. Bij het combineren kijk ik ook of ze goed gezien worden. En of het niet te gehorig wordt.

Moodboard materialen.png
Kleuren 

Kleur vind ik ook belangrijk. Het voegt een bepaalde psychologische sfeer toe aan het huis. Ik combineer graag verschillende contrasten voor goede zicht in huis. En ik hou van veel licht. Dus combineer ik neutraal wit, grijs of beige en een enkele andere kleur. Het wordt bij mij zeker geen drukke bonte bedoeling, maar absolute harmonieuze rust.

Kleur vs contast.png 
Verder houd ik ook van verticaliteit. Er moet op verschillende zichtniveaus iets te zien zijn. Daarbij pas ik design stukken en accessoires subtiel toe. Want ik hou absoluut niet van tierelantijntjes. En wat er staat mag gezien worden. Daarom zorg ik dat het goed uitgelicht wordt.

Kwaliteit en duurzaamheid, natuurlijke materialen en subtiele kleuren zijn enkele punten waar ik zowel in mijn eigen interieur als het interieurontwerp voor de klant rekening mee houd. Wil jij ook een harmonieuze sfeer in je woonkamer waar je jaren van kunt genieten? Neem dan hier direct contact op om te horen hoe ik jou verder kan helpen!

Admin - 13:04 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: