KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

11.07.2022

Kun jij ons helpen bij het inrichten van onze slaapkamer? We willen graag een nieuw bed kopen. Maar we weten eigenlijk niet zo goed welke afmeting goed in onze slaapkamer zou passen.

Deze vraag ontving ik een tijdje terug van een klant. Ze willen graag de slaapkamer opnieuw inrichten met een nieuw bed, nachtkastjes, ruimte voor de zitje en eventueel wat kastruimte. Tijdens het gesprek hoor ik dat het huidige bed al een tijdje niet zo lekker meer ligt. Het bed, de nachtkastjes en een kledingkast zijn meeverhuisd. En aan de slaapkamer is verder na het ophangen van de gordijnen niet veel meer gedaan. Omdat de jongedame een lichamelijke uitdaging heeft is een goed bed nu extra belangrijk.

Picture 1 .png

Nadat ik hun wensen heb geïnventariseerd ga ik aan de slag met het persoonlijke interieurplan van de slaapkamer. Als dit af is, zal ik samen met deze mensen naar de beddenwinkel gaan om te helpen bji het uitkiezen van het juiste bed.

Ze hebben een redelijk riante slaapkamer van bijna 5,5 bij 4 meter met 2 halfhoge dubbele openslaande ramen en een deur die net niet in de hoek van de kamer zit. Dit maakt een ingebouwde kastenwand met schuifdeuren mogelijk. Het bed plaats ik met zicht naar buiten. Tussen de raampartijen kan de TV hangen.

Picture 1.jpg
Er is gekozen voor een riante elektrische boxspring van 2 bij 2,20 m vanwege de gewenste hogere instap.
Rondom het bed houd ik ruimvoldoende loopruimte, zodat de jongedame gemakkelijk in en uit het bed kan stappen. De nachtkastjes worden van hetzelfde materiaal als de kastenwand. Bij het raam plaats ik een fauteuil en bijzettafel. Onder een gedeelte van het bed leg ik een vloedkleed, zodat de houten vloer niet direct koud aan de voeten voelt bij het uit bed stappen.

De gekozen stijl is landelijk chic. Warm eikenhout en beige wordt gecombineerd met ton sur ton blauw tinten. De slaapkamer wordt aangekleed met lichte plissé gordijnen en donkerblauwe verduisterende sluitgordijnen. Beide kunnen elektrisch worden bediend. Verder krijgt de slaapkamer 2 luchtzuiverende planten en een wandplank met wat styling. Achter het bed komt op een deel van de muur een luxe behang.

Ook aan de verlichting wordt gedacht. Voor de algemene  verlichting van de slaapkamer wordt een plafonnière geplaatst. Daarnaast wordt de kastenwand bij het openen van de schuifdeuren verlicht. Bij het zitje komt een leeslamp.  Het bed wordt voorzien met automatische uitstap verlichting. En op de nachtkastjes komt een designlampje te staan.

Dan is het tijd om naar de winkel te gaan met deze mensen. De kastenwand en nachtkastjes worden als maatmeubel door een meubelmaker gemaakt en geplaatst.

In de beddenwinkel wordt er een boxspring met hoofdbord uitgekozen. Omdat de matrassen van een boxspring redelijk standaard zijn qua ondersteuning, en de jongedame een matras dat betere ondersteuning geeft nodig heeft, wordt voor haar een ander soort matras gekozen. Hier zie je uiteindelijk niks van, omdat de matras gewoon in de hoes die om de boxspring heen zit geplaatst wordt. Er wordt hier ook bewust niet voor een voetbord gekozen, zodat de jongedame het bed gemakkelijk kan opmaken. Na het uitkiezen van bijpassend beddengoed is de slaapkamer klaar. En zo is de slaapkamer sfeervol ingericht.

Wil je ook een sfeervol en persoonlijk ingerichte slaapkamer? En wil je dat ik je daar bij help? Neem dan hier contact op!

Admin - 20:39 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: