KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

01.07.2022

Dit is hoe je de zon effectief buitenshuis houdt, zonder dat het te donker wordt in huis.

Terwijl ik dit schrijf schijnt de lente zon mijn werkkamer binnen. Heerlijk vind ik het. Na de kouden wintermaanden mag het in huis best weer een klein beetje opwarmen. Er is alleen één groot nadeel: Juist die voorjaarszon laat de meubels ook gemakkelijk verkleuren. Dus hoe houd je nou de zon effectief uit buitenshuis, zonder dat het te donker wordt?

Zon op werkplek.png
Zonwering buiten het huis.
Dit is hoe je de zon effectief buitenshuis houdt, zonder dat het te donker wordt in huis.
Er zijn veel verschillende manier om de zon uit het huis te weren. Op een warme zomer dag is zonwering aan de buitenkant van de woning het meest effectief. Het felle licht en de warmte wordt zo het beste tegengehouden.

Er worden qua typen buitenzonwering grofweg drie soorten onderscheiden:
• Uitvalschermen, knik-armschermen en markiezen.
• Screens, (rol)luiken en shutters,
• Schaduwdoeken en terrasoverkappingen.

Elk van deze buitenzonwering heeft zijn eigen voordelen en nadelen te bieden.

Buitenzonwering.png
De uitval en knikarm schermen kunnen door de verre uitval vaak heel goed de zon uit de kamer houden, maar ze zijn erg windgevoelig. Een ander voordeel is dat door de hoogte van het scherm en de geïntegreerde armen – de knikarmen – de doorloop in de tuin niet belemmerd wordt door palen, armen of doeken.
Een markies is een goed windvast alternatief. De markies wordt zo geplaatst dat alle zon uit de kamer geweerd kan worden. Het is een van de oudste en meest effectieve type zonwering, omdat ook de zijkanten een laagstaande zon afschermen. Als ze worden gemonteerd in een aluminium omkasting is er vrijwel geen onderhoud nodig.

Screens en (rol)luiken houden zoveel mogelijk het UV licht buiten, kunnen bij veel wind gebruikt worden en geven geen warmte af aan de kamer. Qua uiterlijk zijn het echter twee hele verschillende zonweringen. De screens geven sfeer aan de ruimte en worden vaak gebruikt bij de woonkamer. De (rol)luiken worden vaak gebruikt op de slaapkamers, omdat het daar heel prettig is om al het licht (en dus warmte) buiten te houden.

Met een terrasoverkapping kun je in het vroege voorjaar en het late najaar fijn beschut zitten en zo langer genieten van het buitenleven.
Voor de buitenzonwering met een doek moet het doek het raam volledig van schaduw voorzien, zodat er dus geen zon onderdoor of langs komt. Een doek dat te openen en sluiten is, heeft als grote voordeel dat er op een bewolkte dag toch licht naar binnen kan.

3 tips bij het gebruik van de zonwering:

• Zorg dat de zonwering al omlaag is voordat de zon op het raam staat.
• Zorg dat de ramen gesloten zijn als de zonwering gebruikt wordt, onder de zonwering zit meestal heel warme lucht die anders naar binnenkomt.
• Onderhoud de zonwering in de herfst. Zo is de zonwering in het voorjaar direct klaar voor gebruik.

Zonwering binnen het huis.
De beste binnenzonwering zijn witte houten horizontale jaloezieën of verduisterende duettes met witte zonwerende laag.

Binnenzonwering.png
Wanneer de eerste zonnestralen binnen proberen te komen, zijn horizontale jaloezieën fijn om optimaal met licht te kunnen spelen. Je bepaalt hiermee op elk moment precies hoeveel licht er binnenkomt.

Duettes, zijn twee geplisseerde stoffen die in het midden met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt de lucht in de honingraatstructuur vastgehouden. Dit maakt de duette een warmtewerende raamdecoratie. Een licht duette reflecteert meer zonlichten en zal daardoor de warmte beter tegenhouden.

In de herfst en winter kan de zon laag staan en gemeen fel naar binnenschijnen. Vitrage, ook wel transparante gordijnen of inbetweens genoemd, geeft dan veel privacy, en dit beschermt de woonruimte ook tegen de felle zon. Vitrage filtert het licht en zorgt tegelijkertijd voor veel, soms  mooi gekleurd, invallend licht. Vitrage geeft het interieur nét even wat extra uitstraling.

Gordijnen kunnen naast het licht ook de warmte tegenhouden, wanneer je kiest voor lichtgekleurde gordijnen of gordijnen met een lichtgekleurde voering. Dit weerkaatst het zonlicht, waardoor de gordijnen helpen tegen de zon én de bijkomende warmte. Met name verduisterende (vouw)gordijnen kunnen goed de warmte tegenhouden. Zeker wanneer je kiest voor een lichtgekleurde (verduisterende) voering.

Woninginrichting.
Zonwering biedt bovendien de kans om verschillende elementen binnen en buiten de woning te verbinden. Kies bij de buitenzonwering voor de kleur van de stenen of kozijnen. Zo kun je rust en eenheid creëren. Kies binnen voor wit, warme taupe, een mooie grijstint of een sprekende kleur om de perfecte mix te creëren tussen interieur en raamdecoratie.

Elektrische bedieningen.png
Elektrische bediening.
Gemak dient de mens. Tegenwoordig is steeds meer raamdecoratie automatisch te bedienen. Waar en wanneer je maar wilt kun je met een afstandsbediening, app of spraakbesturing de jaloezieën openen en sluiten. Ook kun je plannen wanneer de jaloezieën openen en sluiten bijvoorbeeld met zonsopkomst/zonsondergang. Of de jaloezieën automatisch laten openen en sluiten wanneer de zon binnenschijnt. 

Zelf gebruik ik in het voor en najaar bij mijn interieur passende vitrage en houten jaloezieën. In de zomer houd ik in de slaapkamers overdag de luiken dicht en ‘s nachts gaan ze op een kiertje. Zo word ik ’s morgens toch wakker met een beetje daglicht. Bij de woonkamer gebruik ik een te openen en sluiten schaduwdoek over de volle breedte van het terras. Zo houd ik het toch een beetje open en licht in huis.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen met het maken van de juiste keuze de zonwering? Neem hier vrijblijvend contact op!

Admin - 08:17 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: