KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

02.05.2022

Zo richt je de aanbouw aan de woonkamer in!

Regelmatig krijg ik aan aanvraag voor een interieurplan bij een aanbouw van een woonkamer. De ene keer staat de aanbouw er al en is de klant niet tevreden over de inrichting van de extra ruimte. De andere keer moet de aanbouw nog geplaatst worden. 

Aanbouw tekening.png

Die laatste aanvragen zijn het fijnste. Wanneer een aanbouw al geplaatst is ben ik vaak beperkter in de mogelijkheden die ik de klant te bieden heb. En dus ook beperkter in het voldoen aan de wensen van de klant.
Wanneer een aanbouw nog geplaatst moet worden ben ik vrij om bij het inrichten volledig rekening te houden met de wensen van de klant. Het interieurplan wordt zo goed samengevoegd met het plan van de aanbouw. Stopcontacten wordt op de juiste plek geplaatst. De locatie van inbouwverlichting en een lichtpunt boven een tafel wordt zo goed meegenomen. Ook sluit de inrichting in de aanbouw straks mooi aan op de bestaande ruimte.

Lege vs volle woonamer.png

Toch zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een aanbouw. Het is leuk die extra ruimte. Maar hierdoor kan de ruimte ook extra gaan galmen. Iets waar niet iedereen op zit te wachten. De keuze van te gebruiken materialen is hierbij extra belangrijk. Soms wordt een ruimte na een verbouwing als te groot ervaren. Door subtiel kleurgebruik kan de ruimte weer als prettiger ervaren worden.

IMG_0796.jpg

Hoe sluit de aanbouw straks aan op de bestaande bouw? De vloer moet na de verbouwing aangesloten worden op de huidige vloer. Het doortrekken van een bestande vloer is wellicht mogelijk. Hierbij moet altijd rekening gehouden worden met een kleurverschil. Het plafond wordt ook aangesloten op de bestaande bouw. Zitten dan alle lichtpunten nog op de juiste locatie voor de nieuwe inrichting? Of moeten de lichtpunten worden aangepast op het nieuwe interieurplan? Toch iets waar je vooraf rekening mee moet houden.

Benedenverdieping Geertruidenberg Lichtplan.jpg

En ben je nog tevreden over de opstelling zoals die nu is? Misschien wil je de keuken en woonkamer omwisselen, omdat je merkt dat meer buiten en binnen bij elkaar wil betrekken. In het interieurplan is het dan ook belangrijk om alvast de opstelling voor de keuken mee te nemen. Zo kan het leidingwerk gelijk aangepast worden.

Ik heb nu de 3 belangrijkste punten aangehaald om rekening mee te houden bij een verbouwing. Er zijn uiteraard nog andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van een aanbouw.

Wil je graag een aanbouw aan de woonkamer? En wil je dit goed voorbereid doen?
Neem dan hier direct contact op om een persoonlijk interieurplan te laten maken.

Admin - 13:06 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: