KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

14.03.2022

Waarop zijn jouw interieurontwerpen geïnspireerd?

Regelmatig krijg ik de vraag: Wie of wat inspireert jou? En eigenlijk heb ik daar niet een eenduidig antwoord op. Ik haal namelijk niet mijn inspiratie uit één designer of architect. Er zijn meerdere designers en architecten waar ik mijn inspiratie uit haal. Kleine details die ik samenvoeg tot mijn eigenwerk. 

                                                                                   “Form Follows Function”

De vorm volgt de functie, een uitspraak van Louis Henry Sullivan. Deze uitspraak is wel de belangrijkste voor mij.

VN fabriek.png

Louis Henry Sullivan (1856 – 1924) was een Amerikaans architect, die belangrijk was bij de ontwikkeling van wolkenkrabbers in Chicago. Hij is de grondlegger van het functionalisme. 
Hij stelde namelijk dat het uitwendige ontwerp van een hoog gebouw (vorm) de activiteiten (functies) moet weerspiegelen die zich binnen de muren van het gebouw afspelen. Hij voegde er echter aan toe dat architectuur niet alleen uitdrukking moest geven aan het materiële, maar ook aan het geestelijke, het sociale en het bovenzinnelijke, oftewel het immateriële. Vorm en functie waren volgens hem niet één, maar moesten met elkaar in verband gebracht worden om te kunnen worden begrepen. En dat is wat ik toevoeg aan mijn interieurontwerpen. De vorm van mijn klanten en de functie die zij uitoefenen in een ruimte moeten ook goed in balans zijn.

Een voorbeeld van een Nederlands gebouw dat is gebouwd onder functionalisme invloeden.

                                                                                             “Less is more”

Dit is de uitspraak van de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969) om zijn esthetiek te beschrijven. Zijn tactiek was om alle noodzakelijke componenten van een gebouw te ordenen om een indruk van extreme eenvoud te creëren - hij schakelde elk element en detail in om meerdere visuele en functionele doelen te dienen. Dit concept wordt minimalistische architectuur of minimalisme genoemd.
Tegenwoordig zie je bij minimalisme ook invloeden van de traditionele Japanse architectuur terug. Zo zie je bij de Japanse esthetiek van wabi-sabi, de kwaliteit van eenvoudige en duidelijke objecten, terug.
In mijn ontwerpen draait het naast de vorm en de functie ook om de eenvoud. Dit creëert een rustige basis voor de bewoners in hun toch al drukke leven.

B Chair.png

                                                                                      Margarete Lihotzky

Een ander inspirerend voorbeeld voor mij is Margarete Lihotzky (1897- 2000), een Oostenrijkse, ‘s werelds eerste architecte en ontwerpester van de Frankfurter keuken.

F. Kitchen.png
Als onderdeel van een woningbouwproject in Frankfurt creëerde ze in 1926 de Frankfurter Kitchen, het prototype van de inbouwkeuken dat nog steeds gangbaar is in de hedendaagse westerse wereld. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door Frederick Winslow Taylor (een Amerikaans werktuigbouwkundig ingenieur) en haar eigen onderzoek, gebruikte ze een treinwagonkeuken als haar model om een ‘huisvrouwenlaboratorium’ te ontwerpen met een minimum aan ruimte maar met een maximum aan comfort en uitrusting. De keuken is slechts 1,9 bij 3,4 meter. De keukenoppervlakken waren blauwgroen geverfd, omdat wetenschappers beweerden dat de kleur vliegen afstootte. Alleen al in Frankfurt werden uiteindelijk 10.000 van haar in massa geproduceerde, geprefabriceerde keukens in nieuwgebouwde arbeidersappartementen geïnstalleerd. En dat terwijl ze zelf nooit kookte. “Ik ontwierp de keuken als architect, niet als huisvrouw.”
Waar Margarete Lihotzky rekening hield met de gemiddelde mens in haar project, houd ik rekening met de huidige bewoners van een woning. Je wilt tenslotte niet je hoofd stoten tegen de afzuigkap, tegen de lamp lopen of op je tenen moeten staan om iets te kunnen pakken.

Functionalisme en Minimalisme zijn voor mij dus belangrijke kenmerken die terugkomen in mijn interieurontwerpen. Een interieur moet ergonomisch kloppen met de gebruikers die zich erin bevinden. Een woonkamer voor een gezin moet voor alle gezinsleden een fijne plek zijn. Dat is voor mij het belangrijkste uitgangspunt.

Ben jij toe aan een nieuwe woonkamer inrichting die echt helemaal bij jouw gezin past? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem hier direct contact op om te bespreken hoe ik jou kan helpen.

Admin - 19:45 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: