KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

08.03.2022

Europese woonkamers

Afgelopen week verbleef ik een weekje met mijn gezin in de alpen. Naast dat ik enorm geniet met mijn gezin van een andere omgeving, kijk ik ook graag naar binnen in de huizen van de mensen die er wonen. Dat bracht mij op het idee voor deze blog over verschillende de woonkamers in de Europese landen die ik ooit bezocht. En die mij inspireren bij mijn interieurplannen.

De Scandinavische woonkamer.

Scandinavische woonkamer.png

In Finland heb ik een kijkje mogen nemen bij de verschillende Scandinavische interieurs. Ze zijn heel licht met zachte kleuren en zware contrasten. De zware contrasten hebben ook een logisch functie als je bedenkt dat het in een groot deel van Scandinavië of lang licht of lang donker is. Zo kan de woonkamer toch sfeervol verlicht worden, zonder dat er enorm veel verlichting gebruikt moet worden.
Wat je ook terugziet in Scandinavische interieurs zijn natuurlijke materialen en elementen. Zoals veel lichte hout soorten en dieren huiden. De reden hiervoor is dat deze materialen heel belangrijk zijn voor Scandinaviërs.
In mijn interieurplannen pas ik vaak wat Scandinavische invloeden toe, zoals veel licht en contrasten. En ook de lichte houtsoorten.

Belgische woonkamer.png

Woonkamers in de Benelux en Duitsland.

De interieurs in de Benelux en Duitsland hebben vaak hout gecombineerd met wat ruwere materialen als beton. Er worden ook donkerdere kleuren toegepast dan in Scandinavië. De interieurs voelen hierdoor wat warmer en soms ook wat soberder aan.
Het toepassen van deze materialen heeft er uiteraard mee te maken dat deze in de omgeving makkelijker te verkrijgen zijn.
In mijn interieurplannen pas ik vaak een beetje de van de donkerere kleuren toe voor een wat warmere sfeer.

De Alpenlanden woonkamer.

In de verschillende Alpenlanden heb ik kennis gemaakt met de knusse woonkamers. Veel hout wordt gecombineerd met steen en stoffering in de vorm van vloerbekleding of vloerkleden. Ook hier worden dieren huiden of leer gebruikt. Rood en groen zijn kleuren die je vaak terugziet. De ruimte voelt donker en warm aan.
In mijn interieurplannen zie je vooral het steen uit de Alpenlanden terug.

Oostenrijkse woonkamer.png

De Mediteraanse woonkamer.

De Mediteraanse woonkamers zijn qua kleursamenstelling heel verschillend. Waar je in Spanje, en Italië veelal warme tinten als terracotta ziet, zijn dat in Griekenland de koele blauw tinten. Het vele wit wat toegepast wordt heeft als functie de woonkamer koel te houden in de warme zomers.
De heldere kleurrijke interieurs worden vaak gecombineerd met donkere hout soorten.
In mijn interieurplannen combineer ik vaak een lichte en warme basis met de heldere kleuren.

Griekse woonkamer.png

Voor mijn interieurplannen kijk ik dus niet zozeer naar trends. Ik kijk vooral wat perfect aansluit bij het gezin dat ik help. En daar kunnen ook invloeden uit interieurs van reizen die jullie als gezin gemaakt hebben aan toegevoegd worden.

Ben jij toe aan een nieuwe woonkamer inrichting die echt helemaal bij jouw gezin past? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem hier direct contact op om te bespreken hoe ik jou kan helpen.

Admin - 09:51 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: