KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

23.05.2022

Zo shop je gezellig een dagje op de meubelboulevard.

Winkel in, winkel uit. De een houd ervan, de ander háát het. Hoe maak je nou van een dagje meubelboulevard, een effectief dagje uit?

Bord Meubelboulevard.png

Een goede voorbereiding het halve werk!
Laten we vooropstellen dat je nieuwe meubels nodig hebt. Of het nu gaat om het inrichten van een nieuwe woning of bestaande woning. Weet wàt je nodig hebt! Een rondje inspiratie op doen is leuk, maar zonde van de tijd die je ook met je gezin kan besteden.

Neem thuis de maten op voor de meubels die je nodig hebt. Er is niks zo vervelend als een mooie bank tegenkomen waarvan je uiteindelijk niet eens weet of die past. Heb je een plattegrond? Of foto’s van de ruimte? Neem die dan altijd mee!

meten.png

Beslis vooraf welke kleur of materiaal het meubel moet krijgen. Moet de kleur of het materiaal passen bij andere kleuren of materialen in het interieur, neem dan ook altijd een stukje van die kleuren of materialen mee. Verf bijvoorbeeld een restantje verf op een wit vel. Neem een plank of lade mee uit de kast. Of scheur een strookje van de overgebleven behangrol.

Stalen.png

Schrijf alvast je wensen op! Niks is zo vervelend als in een winkel staan en eigenlijk niet goed weten wat je wilt. Zo kan je ook gemakkelijk iets aangepraat worden, waar je uiteindelijk helemaal niet blij mee bent. En moet je alsnog opzoek naar iets nieuws wat wel aan je wensen voldoet.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bank: Wil je dan een bank waar je lekker op kunt neerploffen of hangen? Of een bank waar je goed en stevig in kunt zitten? En moet de bank een diepe of ondiepe zit hebben? Of beide?
Hoeveel zitplaatsen heb je eigenlijk nodig? En wil je dan een rechte bank? Met eventueel een fauteuil? Of een hoekbank?
En van welke materiaal moet de bank gemaakt zijn? Van leer? Wat altijd leer ruikt. En ook altijd koel aanvoelt. Of van stof? En wat voor stof dan? Zacht of ruw? Grof of fijn?

Bedenk alvast wat je aan de meubels wilt uitgeven. En welke concessies je eventueel wilt doen.
Ga je voor kwaliteit? Moet het duurzaam gemaakt worden? Moet het meubel lang meegaan? Gemakkelijk te onderhouden zijn? En mag het dan iets meer kosten?
Of wissel je liever regelmatig de inrichting van je woonkamer? Geef je de voorkeur aan leer, maar mag het ook imitatieleer of een goedkopere stof zijn?

meubels.png

Een goede tip! Kijk alvast eens rond op internet. Verzamel afbeeldingen van meubels die aan je wensen voldoen. En kijk waar deze meubels te bekijken zijn. Zo kun je gericht op pad. En ben je geen hele dag doelloos aan het slenteren over de meubelboulevard.

Denk je nu: Er komt wel heel wat op mij af als ik zo voorbereid op pad moet gaan voor nieuwe meubels. Of vind je het totaal niet leuk om meubelzaken te bezoeken. Laat dan een persoonlijk interieurplan maken. Je krijgt dan een onafhankelijk interieur plan. Waarmee je gericht één of enkele meubelzaken gaat te bezoeken. Alleen om het juiste comfort te bepalen. En je aankopen definitief te maken. 

Interesse? Boek dan hier je persoonlijke interieur plan!

Admin - 14:36 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: