KLC DESIGN
Interieur advies, ontwerp & realisatie

TIPS

Lees hieronder de verschillende tips om je voor te bereiden op een interieuradvies.


3 tips voor het verzamelen van jouw interieur wensen.

1. Maak foto's van alles wat jij mooi zou vinden in jouw interieur. En zet ze in een apart mapje!

2. Neem een kijkje op Pinterest. En maak een bord met afbeeldingen die jij mooi vindt voor jouw interieur.

3. Bekijk Google afbeeldingen voor "Stijlvol interieur" eventueel met een toevoeging woonkamer/kleur/meubelair. Verzamel mooie afbeeldingen in een apart mapje. 


5 vragen waar je over na moet denken voor je een interieuradviseur inschakelt.

  1. Wat mist er nu in de huidige woonsituatie dat echt moet veranderen?
  2. Wat wordt er gedaan of wat moet er kunnen in de woonruimten?
  3. Welke wensen zijn er voor het nieuwe interieur? Hoe moet de woonruimte eruit komen te zien?
  4. Wanneer moet de woninginrichting gerealiseerd zijn?
  5. Wat mag de totale realisatie kosten?


INSPIRATIE

Lees hieronder de verschillende blogs met stijlvolle interieur tips.

16.05.2022

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van goede verlichting.

Vanmorgen kwam hij weer op, de zon. Het beste licht dat je kunt krijgen! Helaas schijnt de zon niet overal in huis. En ’s avonds gaat hij natuurlijk ook weer onder. In ons dagelijks leven hebben we steeds meer licht nodig. Licht om goed te kunnen zien en ons veilig te kunnen verplaatsen. Maar hoe passen we dat extra licht nou het beste toe? En waar moet je nou op letten bij het kopen van verlichting? Je leest het in deze blog!

Om te beginnen nog een leuk feitje over het belang van zonlicht. Als je ‘s morgens de gordijnen opendoet. En een paar minuten direct voor het raam naar buiten kijkt, word je letterlijk aangezet. Dit geldt trouwens ook voor bewolkte dagen. Het zonlicht zorgt ervoor dat jouw biologische klok wordt geactiveerd. De nieuwe dag is begonnen! Je kunt energiek aan de slag. Dor jezelf ’s morgens echt op deze manier wakker te maken, geeft jouw lichaam ’s avonds ook beter aan dat het weer tijd wordt om te gaan slapen. En de kwaliteit van jouw slaap is ook beter.
 
licht.png
Zoals eerder gezegd hebben we steeds meer licht nodig bij onze dagelijkse bezigheden. Het beste kunstlicht komt nog altijd van direct kaarslicht. Je hebt hiervoor echter wel heel veel kaarsen nodig. En het is niet meer van deze tijd om zoveel kaarsen te branden. Een goed alternatief is de lamp. Lampen zijn er in alle soorten en maten. En afhankelijk van hetgeen dat verlicht moet worden, wordt de juiste lamp gekozen.

In de gang of de hal waar je alleen je jas ophangt of kijkt welke kant je op moet lopen, is elk beetje licht voldoende. Ga je echter lezen of andere activiteiten doen die je goed moet kunnen bekijken, dan is het belangrijk om voor de juiste verlichting te kiezen. Met verlichting kunt je ook de sfeer bepalen of bijvoorbeeld een kunstwerk extra accentueren. En omdat je tegenwoordig op alle tijden kunt werken in de 24uurseconomie, kun je ook kiezen voor biodynamische verlichting. Dit is verlichting die met jouw dag en nacht ritme meebeweegt.

Biodynamisch licht.png

Voor goed licht is vooral de lichtbron, het peertje, belangrijk. Maar je wilt natuurlijk ook een mooi uitziende lamp, het armatuur. Het armatuur kan de lichtbron ook in positieve zin versterken. Let bij het kopen van goede verlichting daarom op de volgende punten:

• Voor lezen of andere activiteiten koop je een lichtbron met een CRI van 80 of hoger. Dit staat op de verpakking van de lichtbron vermeld. 
(zie foto’s onder deze tekst)
• Om de juiste sfeer te bepalen of iets te accentueren kies je voor een armatuur dat je kunt richten. Zo zit je zelf niet direct in de spotlight.
• Kies je voor een biodynamische lamp? Koop dan een lamp met ingebouwde (led) verlichting deze zijn kwalitatief beter en zijn niet alleen duurzaam voor je gezondheid, ze gaan ook langer mee.

CRI op verlichting.pngHoeveel licht heb je nu nodig bij de activiteiten die je doet? En hoe stel je de biodynamische verlichting in? Met dit soort vragen help ik je graag verder. Neem hier direct contact op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Admin - 10:33 | Een opmerking toevoegen


SOCIAL MEDIA

 

Volg KLC DESIGN op sociale media: